French 75 SH [ Specialita k pití ]
French 75
SH
(french soasansenk)
RECEPTURA
6 cl gin
4 cl čerstvě lisovaná citrónová šťáva
2 cl cukrový sirup
1 cl anýzový likér
Louis Girardot brut
Do šejkru alespoň do poloviny naplněného ledem odměřte gin, citrónovou šťávu, cukrový sirup a anýzový likér (může ho být i o něco méně), protřepejte a tento základ nalijte do šampaňské misky. Doplňte šumivým vínem Louis Girardot brut. Doporučení: Typ sklenky dodržte; použijete-li např. flétnu na šumivé víno, nápoj po dolití šumivým vínem vypění a pravděpodobně jeho část sklenku opustí. S miskou se vám to nemůže stát.
(Receptura nápoje byla formulována v roce 1925 v Harry's New York Baru v Paříži. Zde ji můžete dosud ochutnat.)
Poznámka:SH Nápoj se připravuje v šejkru